gocha irl

gocha irl

Szef Kuchni
[Przepisów: 118]

babka cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

forme posmarowac margaryna i obsyb bulka tarta

babka cytrynowa

Składniki:

babka cytrynowa

 

  • 25 dag margaryny
  • 30 dag cukru
  • cukier waniliowy
  • 4 jajka
  • 1/2 kg maki
  • 1/2 szkl. mleka
  • 2 lyzeczki proszku do pieczenia
  • 5 dag rodzynek
  • otarta skorka i sok z cytryny
  • lukier

Sposób przygotowania:

babka cytrynowa
margaryne utrzec z cukrem , cukrem waniliowym i jajkami na jasna puszysta mase dodac przesiana make i proszek do pieczenioa ,mleko i otarta skorke i sok z cytryny rodzynki sparz wrzatkiem,osacz i obtocz w mace dodaj do ciasta i wymieszaj wlej ciasto do formy piecz ok 50 minut w temperaturze 180 C gotowa babke przestudz i nakuj patczkiem strzykawke napelnij sokiem z cytryny a nastepnie nasacz nim otwory w ciescie na koniec polej lukrem