Sposób przygotowania:
Babka cytrynowa wg katarzynagotuje
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć i z margaryną i cukrem. Gdy masa będzie puszysta, dodać całą cytrynę (sparzoną i wyszorowaną) startą na tarce. Następnie ubić na sztywno pianę z białek i dodać do masy. Na koniec wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką. Przelać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Lukier: Z cukru pudru i soku z cytryny przygotować lukier. Lukrować ciasto zaraz po wyjęciu z piekarnika.
![Babka cytrynowa wg katarzynagotuje Babka cytrynowa wg katarzynagotuje](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-cytrynowa-wg-katarzynagotuje-190274.jpg)
![Babka cytrynowa wg katarzynagotuje Babka cytrynowa wg katarzynagotuje](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-cytrynowa-wg-katarzynagotuje-190275.jpg)
![Babka cytrynowa wg katarzynagotuje Babka cytrynowa wg katarzynagotuje](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-cytrynowa-wg-katarzynagotuje-190276.jpg)
![Babka cytrynowa wg katarzynagotuje Babka cytrynowa wg katarzynagotuje](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-cytrynowa-wg-katarzynagotuje-190277.jpg)