lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Babka cytrynowa z lukrem cytrynowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ale pulchniutka mi wyszła babka :)

Babka cytrynowa z lukrem cytrynowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka cytrynowa z lukrem cytrynowym

 

 

  • Lukier cytrynowy:

 

  • 1 szklanka cukru pudru
  • sok z 1/2 cytryny jeśli za gęste dodajemy więcej soku

Sposób przygotowania:

Babka cytrynowa z lukrem cytrynowym
Ubiłam jajka z cukrem dodawałam mąkę z proszkiem do pieczenia cały czas miksując margarynę rozpuściłam i dałam ostudzoną, dodałam sok z cytryny. Starłam skórkę z cytryny i dodałam do masy . Piekłam w 170 stopniach 45 minut . Zrobiłam lukier z cukru pudru i cytryny polałam babkę i posypałam kuleczkami dekoracyjnymi ( są jadalne )
Babka cytrynowa z lukrem cytrynowym
Juz polana lukrem cytrynowym i udekorowana
Babka cytrynowa z lukrem cytrynowym
Kuleczki zatrzymywały sie na lukrze
Babka cytrynowa z lukrem cytrynowym
Lukier byl akurat polewałam nim babkę
Babka cytrynowa z lukrem cytrynowym
Wyciagnełam z pieca dopiero co wyjelam z foremki silikonowej