ewrylka

ewrylka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Babka cytrynowa z suszonymi jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna wilgotna babka z suszonymi jabłkami z cytrynową nutą. Czyli ciasto w innym wymiarze.

Babka cytrynowa z suszonymi jabłkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Babka cytrynowa z suszonymi jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Babka cytrynowa z suszonymi jabłkami
Żółtka ucieramy na puszystą masę z miękkim masłem/margaryną i cukrem. Dodajemy otartą skórkę z cytryny i pokrojone suszone jabłka. D masy dodajemy ubite na sztywno białka, delikatnie mieszamy. Na koniec musimy wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę na babkę smarujemy margaryną i obsypujemy mąką lub bułką tartą. przekładamy ciasto do formy i pieczemy ok 50 minut w temperaturze 180 stopni C.
Babka cytrynowa z suszonymi jabłkami
Etap 1.Idealna, miękka, wilgotna z lekką nutką cytryny i jabłek.