Sposób przygotowania:
Babka cytrynowo-kokosowaCiasto:
![Babka cytrynowo-kokosowa Babka cytrynowo-kokosowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/babka-cytrynowo-kokosowa-537051.jpg)
Najpierw margarynę ucieramy z cukrem oraz z cukrem waniliowym. Kolejno musimy stopniowo wbijać po jednym jajku i dokładnie ucierać.
Następnie dodajemy śmietanę oraz pozostałe suche składniki i dokładnie ucieramy.
Na sam koniec dodajemy sok z cytryny oraz wiórki kokosowe i lekko ucieramy.
Pieczenie:
![Babka cytrynowo-kokosowa Babka cytrynowo-kokosowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/babka-cytrynowo-kokosowa-537053.jpg)
Zrobione ciasto przekładamy do formy na babkę. Następnie pieczemy babkę przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Babkę sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczona.
Studzenie
![Babka cytrynowo-kokosowa Babka cytrynowo-kokosowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/babka-cytrynowo-kokosowa-537054.jpg)
Następnie upieczoną babkę studzimy.
Lukier i dekoracja
Białko ucieramy z cukrem pudrem, który dodajemy stopniowo. Ucieramy, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję lukru.
Następnie dodajemy żółty barwnik i ucieramy. Zimną babkę dekorujemy lukrem. Na sam koniec babkę dekorujemy bratkami. Gotowe!