Sposób przygotowania:
Babka cytrynowo-kokosowaCiasto:
Najpierw margarynę ucieramy z cukrem oraz z cukrem waniliowym. Kolejno musimy stopniowo wbijać po jednym jajku i dokładnie ucierać.
Następnie dodajemy śmietanę oraz pozostałe suche składniki i dokładnie ucieramy.
Na sam koniec dodajemy sok z cytryny oraz wiórki kokosowe i lekko ucieramy.
Pieczenie:
Zrobione ciasto przekładamy do formy na babkę. Następnie pieczemy babkę przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Babkę sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczona.
Studzenie
Następnie upieczoną babkę studzimy.
Lukier i dekoracja
Białko ucieramy z cukrem pudrem, który dodajemy stopniowo. Ucieramy, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję lukru.
Następnie dodajemy żółty barwnik i ucieramy. Zimną babkę dekorujemy lukrem. Na sam koniec babkę dekorujemy bratkami. Gotowe!