Sposób przygotowania:
Babka Czarnulka
Mąkę przesiać razem z kakao, proszkiem do pieczenia i sodką. Miękką margarynę utrzeć, dodać cukier i ucierać aż cukier się rozetrze. Wbijać po jajku nadal ucierając. Gdy składniki się połączą zmniejszyć obroty i dodając na przemian mieszankę suchych składników i jogurtu. Gotową masę przełożyć do formy na babkę wysmarowanej margaryną i kaszą manną. Babkę piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez 60-65 minut. Babkę po upieczeniu wystudzić. W rondelku podgrzać wodę a na rondelek postawić metalową miskę. Woda nie powinna dotykać miski. Wrzucić połamaną czekoladę, wlać wodę i śmietanę i podgrzewać do momentu aż z czekolady zrobi się jednolita polewa. Babkę polać polewą i posypać posypką.
gusia1000
2milutka
zewa
Tak smaczna wyszła, taka mocno kakaowa :)
mysza75
zewa
dziękuję :)
zbysiowa
zewa
Dokładnie tak, hi, hi :)
jaNina
zewa
:)
majkaaa
zewa
To proszę później o relację jak smakowała :)