aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

babka czekoladowa wg aqua65

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

moja najlepsza babka która poznałem od babci

babka czekoladowa wg 	aqua65

Składniki:

babka czekoladowa wg aqua65

 

  • 1/2 kg mąki
  • 35 dkg cukru
  • 25 dkg masła
  • 4 jaja
  • 1 mała szklanka mleka
  • 3 łyżki kakao
  • 1 paczka proszku do pieczenia
  • 1 paczka cukru waniliowego
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

babka czekoladowa wg aqua65
masło utrzeć do białości dodać 25 dkg cukru żółtka cukier waniliowy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia mleko i w końcu pianę z białek rozdzielić ciasto na połowę przy czym jedną część zmieszać z kakao i resztą cukru nakładać ciasto do natłuszczonej formy najpierw warstwę bez kakao a na wierzch warstwę z kakao piec ok 1 godziny posypać cukrem pudrem na koniec. smacznego