Sposób przygotowania:
Babka czekoladowo- wiśniowo- rumowa
Wiśnie zalać rumem i odstawić . Masło utrzeć z cukrem , wanilią i solą na puszystą masę , ucierając dodawać po jednym jajku . Mąkę wymieszać razem z proszkiem do pieczenia i na przemian z mlekiem dodawać do utartego masłaCiasto podzielić na dwie części , do jednej dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej gorzką czekoladę i 2 łyżki kakao , wymieszać . Do drugiej części dodać wiśnie namoczone w rumie Formę na babkę wysmarować dokładnie tłuszczem i posypać mąką lub bułką tartą , wylać ciasto z wiśniami , na ciasto z wiśniami łyżką kłaść ciasto czekoladowe . Piec około 50-55 minut w temp. 165-170 *C .Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą .
gosia56
Bo
Gosiu zapraszam Cię serdecznie ... :))
gosia56
Dziękuję za zaproszenie będę niedługo.....
zbysiowa
kalia
Bo
Miło mi bardzo .:))
Dziękuję !!!