Sposób przygotowania:
Babka drożdżowa wialkanocna
Do większej miski przesiać mąkę i cukier puder. Dodać drożdże, sól i dokładnie wymieszać. Masło stopić, ostudzić. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie, osączyć. Do miski z suchymi składnikami dodać ciepłe mleko i żółtka, zagnieść gładkie ciasto. Dodać masło, aromat cytrynowy i rodzynki, wyrabiać ok 10 minut aż ciasto będzie gładkie. Odstawić w ciepłe miejsce pod przykryciem na ok pół godziny. Po tym czasie ciasto przełożyć do formy na babkę. Formę blaszaną należy natłuścić i posypać bułką tartą, formy silikonowej się nie natłuszcza. Piec ok 50-60 minut w 170 stopniach. Ostudzić. Lukier. W misce utrzeć cukier puder, sok z cytryny i tyle wody aby powstał gęsty lukier. Polać babkę, udekorować np, cukrowymi motylkami.