p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

babka drożdżowa z lukrem i posypką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

łatwa babka drożdżowa z lukrem i kolorową posypką dla zabieganych

babka drożdżowa z lukrem i posypką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

babka drożdżowa z lukrem i posypką

 

 

Sposób przygotowania:

babka drożdżowa z lukrem i posypką
Formę do pieczenia babek z kominkiem smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą. Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy margarynę, całość podgrzewamy aż margaryna się roztopi, studzimy. Zawartość opakowania z ciastem drożdżowym wsypujemy do wysokiego naczynia, dodajemy jajka i stopniowo wlewamy mleko z margaryną, miksujemy na najwyższych obrotach. Masę przekładamy do formy, wstawiamy do piekarnika nastawionego na 50 stopni z termoobiegiem na około 30 minut aby zwiększyło objętość. Po tym czasie zwiększamy temp. do 180 stopni i pieczemy 50 minut. Zostawiamy w piekarniku aż ostygnie. Lukier przygotowujemy z 1 op. z pudełka z dodatkiem 3 łyżek wrzącej wody, składniki dokładnie mieszamy aby nie było grudek, polewamy lukrem babkę i posypujemy kolorową posypką.
babka drożdżowa z lukrem i posypką
Lukrem polewamy babkę i posypujemy kolorową posypką.