Sposób przygotowania:
Babka dwukolorowa.
Formę do pieczenia babki wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Margarynę utrzyj z cukrem na puszystą masę ( mikserem elektrycznym ok 5-8 min ). Jak już ją otrzymasz dodawaj stopniowo po żółtku ( następne ląduje w misce jak poprzednie dobrze rozmieszasz ). Mąkę połącz z proszkiem. Wsypuj na zmianę mąkę z mlekiem aż do wykorzystania obu składników. Białka trzep na sztywną pianę. Teraz za pomocą łyżki ( nie miksera ) wymieszaj z resztą ciasta. Odstaw ciasto na 10 min. Po tym czasie odmierz i przełóż 8 łyżek ciasta do drugiej miski i wsyp kakao lub czekoladę ( do mniejszej ilości ciasta ). Wlej białe ciasto 1/3 do foremki, teraz 1/2 ciasta,znów białe ciasto, całe brązowe i całe białe. Teraz wsadź trzonek od łyżki i dookoła zamieszaj delikatnie kilka razy ciasto. Wstaw do nagrzanego prodiża i piecz ok 50min Jak ciasto przestygnie polej go polewą ( ja użyłam gotowca truskawka&jogurt)