Sposób przygotowania:
Babka dwukolorowa z polewą czekoladową
1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy powoli cukier i cukier wanilinowy. Cały czas miksując dodajemy również żółtka. Mąkę ziemniaczaną, pszenną i proszek do pieczenia mieszamy razem i dodajemy do ciasta. Na koniec w garnku rozpuszczamy margarynę i gorącą dodajemy do ciasta. Wszystko razem mieszamy. 2. Z tak przygotowanej masy odejmujemy ok 1/3 i dodajemy do niej kakao. Mieszamy 3. Formę smarujemy dokładnie tłuszczem, wlewamy najpierw jasne ciasto, a potem ciemne. pieczemy ok 30 min w temp. 180 stopni. 4.Na ciasto polewamy polewę czekoladową np. z mojego przepisu: https://gotujmy.pl/szybka-polewa-czekoladowa-do-ciast-,przepisy,72653.html i całość posypujemy wiórkami kokosowymi.
Senqa
djkatee
/\
/ \ Taki kawałek wystarczy? :)