Sposób przygotowania:
Babka gotowana
Margarynę roztopić na parze, ostudzić. dodać cukier puder i całość zmiksować.
Nie przerywając ucierania, dodawać żółtka wcześniej utarte do białości, mąkę ziemniaczaną i pszenną wymieszane z proszkiem do pieczenia i przesiane przez sitko.
Dodać sok z cytryny i wódkę, na końcu białka ubite na sztywną pianę, całość delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do mniejszego posmarowanego margaryną garnka, a następnie wstawić do większego wypełnionego wodą garnka.
Całoć przykryć pokrywką.
Gotować 70 minut od momentu zagotowania się wody.
Zimną babkę polać roztopioną czekoladą.
Nie przerywając ucierania, dodawać żółtka wcześniej utarte do białości, mąkę ziemniaczaną i pszenną wymieszane z proszkiem do pieczenia i przesiane przez sitko.
Dodać sok z cytryny i wódkę, na końcu białka ubite na sztywną pianę, całość delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do mniejszego posmarowanego margaryną garnka, a następnie wstawić do większego wypełnionego wodą garnka.
Całoć przykryć pokrywką.
Gotować 70 minut od momentu zagotowania się wody.
Zimną babkę polać roztopioną czekoladą.