Sposób przygotowania:
Babka gotowana Wielkanoc
Wykonanie babki gotowanej: Ubijamy osobno żółtka z ksylitolem na puch. Rozpuszczamy margarynę w mikrofali i zostawiamy do ostudzenia. Przesiewamy obydwie mąki z proszkiem do pieczenia i dodajemy do ubitych żółtek na przemian z rozpuszczoną ostudzoną margaryną. Na końcu dodajemy ubite białka na sztywno i mieszamy już tylko łyżką. Formę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą Wlewamy ciasto do formy i zamykamy Zalewamy woda garnek i wstawiamy formę z ciastem ( ma być zakryta forma 3/4 ) Gotujemy 1.1/2 godziny od chwili zagotowania wody . Przykryłam jeszcze pokrywką aby zbytnio nie uciekała temp. Po ugotowaniu wyjmuje babkę i zostawiam do ostygnięcia. Dopiero po ostudzeniu wyjmuje z formy. Przygotowuje polewę w kąpieli wodnej ,łamie czekoladę mleczną i dodaje 3 łyżki mleka i tak rozpuszczam. Ciepłą polewą mleczną polewam babkę , czekam aż zastygnie i polewam białą polewą i dekoruje według uznania .