mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Babka jabłkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna babka z dodatkiem jabłek.

Babka jabłkowa

Składniki:

Babka jabłkowa

 

Sposób przygotowania:

Babka jabłkowa
Na początku w naczyniu ucieramy miękką margarynę z białym cukrem. Gdy masa będzie robiła się gładka dodajemy po jednym żółtku. Następnie do masy dodajemy oliwę, ocet, obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, a na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek.
Formę smarujemy margaryną i osypujemy tartą bułką. Na wierch układany obrane ze skórki i pokrojone na kawałki jabłka. Ciasto pieczemy około 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Upieczoną odstawiamy do ostygnięcia. Zimną możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego.