Sposób przygotowania:
Babka jabłkowo - żurawinowa
Żurawinę posiekać, jabłka po umyciu i obraniu pokroić w kostkę i obtoczyć w dwóch łyżkach maki. Miękką margarynę utrzeć z obydwoma cukrami. Następnie nadal ucierając dodawać po jednym jajku a potem przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia i wymieszać ciasto. Do ciasta przełożyć pokrojone jabłka i żurawinę i za pomocą drewnianej łyżki wymieszać. Ciasto przełożyć do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Babkę piec 50 -55 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu babkę wystudzić, polać przygotowanym lukrem i i udekorować posiekaną żurawiną.
2milutka
jaNina
zewa
Dzięki. Ja ostatni aby jakis przepis dodać męki przechodzę, bo strona mi strasznie długo ładuje. Próbowałam na innym kompie i jest to samo. Nie mam pojęcia co jest nie tak. A żurawinowo bo każdy z konkursem walczy, hi, hi :)
gosia56
zewa
Bardzo proszę Gosiu :)