Karmelka87

Karmelka87

Kucharz
[Przepisów: 8]

Babka jogurtowo - bananowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Babka - polecam gorąco długo zachowuje świeżość!!!

Babka jogurtowo - bananowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka jogurtowo - bananowa

 

  • 2 budynie o smaku bananowym
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka cukru
  • 4 duże jajka
  • 200 ml oleju
  • 330 g mąki pszennej
  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • masło do posmarowania formy
  • bułka tarta do posypania formy
  • czerwony barwnik spożywczy

 

Sposób przygotowania:

Babka jogurtowo - bananowa
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier, żółtka i wszystko razem ubijaj ok. 10 minut. Następnie mąkę wymieszaj z proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodawaj na przemian jogurt, mąkę i olej, cały czas mieszaj. Dodaj do masy barwnik spożywczy. Wysmaruj formę masłem i posyp bułką tartą. Przełóż masę do formy. Wstaw ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180ºC na 45 minut.
Babka jogurtowo - bananowa
Przygotuj wszystkie potrzebne Ci produkty.
Babka jogurtowo - bananowa
Odziel żółtka od białek. Makę przesiej przez sito i dodaj do niej proszek do pieczenia
Babka jogurtowo - bananowa
proszek budyniowy i barwnik spożywczy.
Babka jogurtowo - bananowa
Wszystko razem wymieszaj i przelej do wcześniej przygotowanej formy.

Tagi:

jajko tarta jajka