Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Babka kakaowa w czekoladzie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo ładnie wygląda , taka kolorowa.

Babka kakaowa w czekoladzie

Składniki:

Babka kakaowa w czekoladzie

 

  • 30 dag mąki
  • 25 dag masło
  • 20 dag cukru
  • 6 jajek
  • budyń śmietankowy
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • polewa czekoladowa
  • kolorowa posypka

Sposób przygotowania:

Babka kakaowa w czekoladzie
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, wsypać mąkę, proszek do pieczenia i budyń śmietankowy i dalej ucierać
Na koniec dodać śmietanę i rozpuszczone masło. 3/4 ciasta włożyć do formy o średnicy 24 cm. Do pozostałej części ciasta dodać kakao i wlać do formy. Piec przez 50 minut w temperaturze 190C. ciasto polać polewą i udekorować kolorową posypką.

Tagi:

jajko jajka