Sposób przygotowania:
Babka kakaowa z orzechami
Do pojemnika wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy, wbić jajka, dodać miękką palmę, wlać mleko i mikserem wszystkie składniki ucierać z 5 minut.
Do ciasta wsypać posiekane grubo orzechy włoskie, kakao i krótko połączyć składniki mikserem.
Forma silikonowa z kominkiem 25 cm, do formy wyłożyć ciasto i piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, babkę w formie dobrze wystudzić.
Cukier puder, sok z cytryny wymieszać z gorącą wodą i polać babkę nie za gęstym lukrem.
Do ciasta wsypać posiekane grubo orzechy włoskie, kakao i krótko połączyć składniki mikserem.
Forma silikonowa z kominkiem 25 cm, do formy wyłożyć ciasto i piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, babkę w formie dobrze wystudzić.
Cukier puder, sok z cytryny wymieszać z gorącą wodą i polać babkę nie za gęstym lukrem.