p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Babka krucha z prażonymi jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Krucha babka z prażonymi jabłkami, posypką z musli, wiórek kokosowych i płatków czekolady

Babka krucha z prażonymi jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka krucha z prażonymi jabłkami

 

  • 1/2 kostka margaryny Kasia
  • 1 łyżka margaryny Kasia do posmarowania formy
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • całe opakowanie cukru waniliowego
  • 1 jajko
  • 950 g jabłek prażonych
  • 125 musli cappucino & granola z kawałkami czekolady
  • 10 łyżek wiórek kokosowych
  • 2 łyżki płatków czekoladowych

Sposób przygotowania:

Babka krucha z prażonymi jabłkami
Mieszamy w robocie sypkie produkty: mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Dodajemy połowę kostki margaryny Kasia pokrojoną w małe kostki, 1 jajko, mieszamy a następnie zagniatamy ciasto. Ciasto zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na 30 minut.Blaszkę od tarty smarujemy łyżką margaryny i zamiast mąki obsypujemy ją wiórkami kokosowymi, przekładamy masę na blaszkę, rozprowadzamy ją dokładnie rękami na całej powierzchni i obsypujemy ją w środku wiórkami kokosowymi. Na ciasto wykładamy całe opakowanie prażonych jabłek, posypujemy je musli cappucino & granolą z kawałkami czekolady, posypujemy dodatkowo wiórkami kokosowymi i płatkami czekolady. Wstawiamy blaszkę do piekarnika nastawionego na 200 stopni lub 180 stopni z termoobiegiem i pieczemy 30 minut.Studzimy ciasto i kroimy je na mniejsze kawałki.
Babka krucha z prażonymi jabłkami
Blaszkę od tarty smarujemy łyżką margaryny i zamiast mąki obsypujemy ją wiórkami kokosowymi
Babka krucha z prażonymi jabłkami
dosypkich produktów dodajemy połowę kostki margaryny Kasia pokrojoną w małe kostki, 1 jajko
Babka krucha z prażonymi jabłkami
Na ciasto obsypane wiórkami kokosowymi wykładamy całe opakowanie prażonych jabłek
Babka krucha z prażonymi jabłkami
posypujemy jabłka musli cappucino & granolą z kawałkami czekolady