Sposób przygotowania:
Babka majonezowa
Najpierw należy ubić białka na sztywno, następnie dodać cukier dalej ubijając aż do uzyskania jednolitej masy.
Kolejno należy stopniowo dodawać mąkę, proszek do pieczenia, olejek śmietankowy oczywiście przy tym dodawaniu ciągle mieszamy delikatnie wszystko drewnianą pałką. Na końcu stopniowo dodajemy 4 czubate łyżki majonezu dalej całość mieszając.
Całość kładziemy na wysoką formę karbowaną.
Piec około 1h w temp 160 stopni C.
Kolejno należy stopniowo dodawać mąkę, proszek do pieczenia, olejek śmietankowy oczywiście przy tym dodawaniu ciągle mieszamy delikatnie wszystko drewnianą pałką. Na końcu stopniowo dodajemy 4 czubate łyżki majonezu dalej całość mieszając.
Całość kładziemy na wysoką formę karbowaną.
Piec około 1h w temp 160 stopni C.