Sposób przygotowania:
Sernik z czekoladowym spodem
Mąkę przesiać na stolnicę razem z proszkiem do pieczenia, wbić jajko. Dodać żółtka, cukier, masło i kakao. Zagnieść ciasto. Odstawić na 1,5 godziny do lodówki.
Do żółtek wsypać cukier i razem ubić na pulchną jasną masę. So derka wlać masę z żółtek i zmiksować. Budyń rozpuścić w mleku i wlać do masy serowej. Dodać masło i miksować do połączenia się składników. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do pieczenia.
Na ciasto wylać masę serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.
Gdy sernik wystygnie zetrzeć na niego mleczną czekoladę.
Do żółtek wsypać cukier i razem ubić na pulchną jasną masę. So derka wlać masę z żółtek i zmiksować. Budyń rozpuścić w mleku i wlać do masy serowej. Dodać masło i miksować do połączenia się składników. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do pieczenia.
Na ciasto wylać masę serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.
Gdy sernik wystygnie zetrzeć na niego mleczną czekoladę.