gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Babka mandarynkowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosta w przygotowaniu babka z dodatkiem mandarynek. Urozmaici świąteczny stół i zachwyci smakiem gości.

Babka mandarynkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babka mandarynkowa

 

Sposób przygotowania:

Babka mandarynkowa
Jajka rozkłócamy, dodajemy miękkie masło cukier i cukier waniliowy, ucieramy na puszystą masę. 

Mąki i proszek do pieczenia przesiewamy.

Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy ze sobą.

Mandarynki obieramy i kroimy w drobną kostkę.

Dodajemy do masy i lekko mieszamy.

Masę przekładamy do formy na babkę wysmarowaną masłem i posypaną mąką.

Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 60 minut.

Upieczoną babkę posypujemy kolorową posypką.

Smacznego ;)
Babka mandarynkowa
Jajka rozkłócamy, dodajemy miękkie masło cukier i cukier waniliowy, ucieramy na puszystą masę.
Babka mandarynkowa
Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy ze sobą.