bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

babka marmurkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

prosta w wykonaniu i dość szybka

babka marmurkowa

Składniki:

babka marmurkowa

 

  • 1/2 kostki margaryny (125g)
  • 4 jajka
  • 20 dag cukru
  • cukier waniliowy
  • 1 szkl mleka
  • 1/3 szkl oleju
  • 1/2 kg mąki pszennej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao + 2 łyżki mleka

 

Sposób przygotowania:

babka marmurkowa
Margarynę , jajka , cukier i cukier waniliowy utrzeć . Dodać połowę mąki , mleko , olej , resztę mąki i proszek . Dokładnie wymieszać . 3/4 ciasta wylać do formy . Do reszty ciasta dodać kakao i 2 łyżki mleka . Wymiesszać i wylać na wierzch ciasta . Piec w 170 stopniach około godziny .

Tagi:

jajko jajka