Sposób przygotowania:
Babka marmurkowa Ani
Margarynę utrzeć, dodawać stopniowo żółtka, cukier puder, cukier waniliowy i kefir, wszystko razem dobrze połączyć.
Białka ubić na sztywno, połączyć z masą maślano- jajeczną, dodać mąkę, wymieszać łyżką.
2/3 ciasta wyłożyć do przygotowanej i formy, a resztę 1/3 wymieszać z kakao i wyłożyć na wierzch jasnego ciasto.
Piec ok 40 min.
Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem
Białka ubić na sztywno, połączyć z masą maślano- jajeczną, dodać mąkę, wymieszać łyżką.
2/3 ciasta wyłożyć do przygotowanej i formy, a resztę 1/3 wymieszać z kakao i wyłożyć na wierzch jasnego ciasto.
Piec ok 40 min.
Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem