agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

babka migdalowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

babka migdałowa. babka migdałowa

babka migdalowa

Składniki:

babka migdalowa

 

 

Sposób przygotowania:

babka migdalowa
Trzeć żółtka z 15 dkg cukru aż uzyskają kolor kremowy. Dodać mąkę ziemniaczaną i w dalszym ciągu ucierać z jajkami. Wcisnąć sok z cytryny. Migdały obrać z koszulek, przez zanurzenie we wrzątku, drobno pokroić i utrzeć z 5 dkg cukru, a następnie połączyć z żółtkami i ucierać przez 20 minut. Z białek ubić pianę, lekko wymieszać z ciastem i wlać do formy babkowej wysmarowanej margaryną i oprószonej tartą bułką. Piec w gorącym piekarniku ok. 35 minut.