Sposób przygotowania:
Babka migdałowa z rodzynkami
Rodzynki podgrzać w rumie do napęcznienia.
Masło, przyprawy i 7 dag cukru utrzeć dodając żółtka.
Białka posolić, ubić pianę i powoli dodawać do nich 10 dag cukru. Mąkę wymieszać z migdałami i rodzynkami.
Masę z żółtek wymieszać z pianą z białeki z mąką z migdałami i rodzynkami.
Otrzymane ciasto włożyć do formy na babkę wysmarowaną tłuszczem.
Powierzchnię ciasta wygładzić.
Piec 60 minut.
Upieczoną babkę wyłożyć z formy na tacę po 20 minutach.
Masło, przyprawy i 7 dag cukru utrzeć dodając żółtka.
Białka posolić, ubić pianę i powoli dodawać do nich 10 dag cukru. Mąkę wymieszać z migdałami i rodzynkami.
Masę z żółtek wymieszać z pianą z białeki z mąką z migdałami i rodzynkami.
Otrzymane ciasto włożyć do formy na babkę wysmarowaną tłuszczem.
Powierzchnię ciasta wygładzić.
Piec 60 minut.
Upieczoną babkę wyłożyć z formy na tacę po 20 minutach.