Sposób przygotowania:
Babka papuzkowa
Piekarnik nagrzac do temp 180°C.Forme wysmarowac maslem i obsypac maka.make wraz z proszkiem do pieczenia przesiac do miski,dodac maslo,cukier,smietane,jajka,wszytsko zmiksowac na gladka mase.Ciasto podzielic na trzy czesci,przelozyc do trzech misek.Do jedenj czesci dodajemy sos waniliowy i troche zoltej farby spozywczej tak aby masa miala intensywny zolty kolor,wymieszac.Do drugiej czesci dodajemy galaretke agrestowa i zielona farbe spozywcza,do trzeciej galaretke czeresniowa i czerwona farbe spozywcza.Wykladamy ciasto lyzka do formy kolor przy kolorze do momentu az cale ciasto bedzie wylozone.Widelcem w spiralformie lekko przeciagnac przez ciasto.Piec 45 minut.Po upieczeniu zostawic na pare minu,nastepnie wyjac z formy i odstawic do ostudzenia.Cukier puder z sokiem z cytryny i farba spozywcza koloru niebieskiego wyrobic na gladka mase,nastepnie oblozyc ciasto,udekorowac wedlug uznania
marietta