MixAgnest

MixAgnest

Kucharz
[Przepisów: 8]

Babka pawie oczko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 30
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Miedzy warstwami z makiem a ciemną można położyć dżem a potem krem będzie mniej słodszy

Babka pawie oczko

Składniki:

Babka pawie oczko

 

  • 6 jaj
  • 1 margarynę
  • 6 łyżek oleju
  • 2 szklanki mąki
  • 1 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Babka pawie oczko
Żółtka z margaryną utrzeć z cukrem. Stopniowo dodać mąkę i olej na koniec dodać pianę z białek i wymieszać.

Ciasto podzielić na 3 części:

Idodać 1/2 szklanki wiórek kokosowych

II dodać 2 łyżki ciemnego kakao

III 1 łyżka maku niebieskiego

Na 3 bachy o tych samych wymiarach 25cmx30cm wyłożyć do pierwszego ciasto z makiem do drugiego z kakaem do 3 z wiórkami kokosowymi. Piec w 180 °C przez 20-25min posmarować ulubionym kremem polać czekoladąsmacznego

Tagi:

mak