Sposób przygotowania:
Babka pawie oczko
Żółtka z margaryną utrzeć z cukrem. Stopniowo dodać mąkę i olej na koniec dodać pianę z białek i wymieszać.
Ciasto podzielić na 3 części:
Idodać 1/2 szklanki wiórek kokosowych
II dodać 2 łyżki ciemnego kakao
III 1 łyżka maku niebieskiego
Na 3 bachy o tych samych wymiarach 25cmx30cm wyłożyć do pierwszego ciasto z makiem do drugiego z kakaem do 3 z wiórkami kokosowymi. Piec w 180 °C przez 20-25min posmarować ulubionym kremem polać czekoladąsmacznego
Ciasto podzielić na 3 części:
Idodać 1/2 szklanki wiórek kokosowych
II dodać 2 łyżki ciemnego kakao
III 1 łyżka maku niebieskiego
Na 3 bachy o tych samych wymiarach 25cmx30cm wyłożyć do pierwszego ciasto z makiem do drugiego z kakaem do 3 z wiórkami kokosowymi. Piec w 180 °C przez 20-25min posmarować ulubionym kremem polać czekoladąsmacznego