Sposób przygotowania:
Babka piaskowa 2
Przygotowanie:
Przesiać mąkę.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.W makutrze utrzeć margarynę,dodając stopniowo po 1 żółtku.Z białek ubić pianę,dodać cukier i połączyć z przygotowaną masą.Na końcu dodać mąkę,cukier waniliowy,rozpuszczony w odrobinie wody amoniak i dokładnie wymieszać.Do wąskich,długich foremek posmarowanych olejem nałożyć ciasto i piec w temperaturze 170s.c na złoty kolor.
Przesiać mąkę.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.W makutrze utrzeć margarynę,dodając stopniowo po 1 żółtku.Z białek ubić pianę,dodać cukier i połączyć z przygotowaną masą.Na końcu dodać mąkę,cukier waniliowy,rozpuszczony w odrobinie wody amoniak i dokładnie wymieszać.Do wąskich,długich foremek posmarowanych olejem nałożyć ciasto i piec w temperaturze 170s.c na złoty kolor.