Sposób przygotowania:
Babka piaskowa w łatki
Miksujemy jaja z cukrem na puch( masa podwaja się lub potraja) . Margarynę rozpuszczamy i studzimy , dodajemy do ubitych jaj . Przesiewamy obydwie mąki z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej . Dzielimy zmiksowaną masę na dwie części . Do jednej części dodajemy kakao i mieszamy. Blaszkę do babki smarujemy margaryną i obsypujemy mąką. Przekładamy ciasto do formy . Zaczynamy od jasnego ciasta na przemian jasne ciemne i widelcem robimy esy floresy :) Pieczemy 60 minut w 170 stopniach. Babka upieczona i ostudzona. Polewa: Rozpuszczamy czekoladę . Dodajemy 2-3 łyżki naparu z suszu owocowego i mieszamy . Wsypujemy słonecznik do czekolady z naparem . Ostudzoną czekoladą polewamy babkę.