Patka2605

Patka2605

Szef Kuchni
[Przepisów: 53]

Babka piaskowa wg Patki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Babka piaskowa,niezawodna,zawsze się udaje.

Babka piaskowa wg Patki

Składniki:

Babka piaskowa wg Patki

 

Sposób przygotowania:

Babka piaskowa wg Patki
Całe jajka należy ubić na puszystą masę,powoli dodając do nich cukru.Gdy cukier się rozpuści,masę należy umieścić w cienkim naczyniu,nad garnkiem z wrzącą wodą i ubijać całość na parze go gęstości majonezu,wówczas można zdjąć z pary ubijając do ostygnięcia.Następnie należy dodać roztopione zimne masło,a także proszek do pieczenia rozpuszczony w dwóch łyżeczkach wody,oraz aromat rumowy.Ciasto wymieszać,dodać mąkę,wszystko ponownie wymieszać i wstawić do piekarnika na 40 minut w 150 stopniach.