senninha

senninha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Babka piaskowa wg senninha

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łatwa w przygotowaniu Babka - świetnie smakuje z konfiturą czy polana czekoladą.

Babka piaskowa wg senninha

Składniki:

Babka piaskowa wg senninha

 

  • 3 jaja,
  • 0,5 kostki margaryny,
  • 0,5 opakowania cukru waniliowego,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 szklanka mąki pszennej,
  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej,
  • 20 dag cukru (niepełna szklanka),
  • aromat waniliowy (kilka kropel)

Sposób przygotowania:

Babka piaskowa wg senninha
Margarynę rozpuścić w rondelku i lekko przestudzić. Umyte jaja należy wbić do miski i utrzeć z cukrem. Do utartego dodać obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy i kilka kropel aromatu (niekoniecznie) i wymieszać. Do całości dodać rozpuszczoną margarynę i zmiksować wszystko. Tak przygotowaną masę wlać do formy i piec w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni przez około 45 minut.