Sposób przygotowania:
Babka piaskowa z polewą czekoladową
Jajka ucieramy wraz z cukrem. Następnie dodajemy przesiane mąki oraz proszek do pieczenia. Margarynę rozpuszczamy. Studzimy i dodajemy do ciasta. Na koniec dodać cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy. Dzielimy ciasto na 2 części. Do jednej części dodajemy kakao, Dokładnie mieszamy. Kek sówkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Wlewamy wpierw ciasto białe, a następnie na białe ciasto ciemne. Pieczemy przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. POLEWA: W większy garnek wstawiamy wodę i grzejemy ją, a na ten garnek stawiamy mniejszy ( lub jakąś miseczkę) z naszą czekoladą połamaną na mniejsze kawałki i margaryną . I rozpuszczamy na parze. Gotową polewą(ciepłą) polać ciasto.SMACZNEGO :)