Sposób przygotowania:
Babka piernikowa
Do garnka wrzucamy masło, cukier, kakao i mleko, gotujemy około 5 minut. Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy powidła śliwkowe, przyprawę do piernika,cynamon i jajka. Wymieszać.
Na koniec wsypujemy przesianą mąkę z sodą i dokładnie wymieszamy aż składniki się połączą.
Masę wlewamy do natłuszczonej i posypanej mąką blaszki (25 x 10). Pieczemy w 180 stopniach około 1 godziny. Studzimy.
Polewamy lukrem i dowolnie ozdabiamy. Smacznego ;)
Na koniec wsypujemy przesianą mąkę z sodą i dokładnie wymieszamy aż składniki się połączą.
Masę wlewamy do natłuszczonej i posypanej mąką blaszki (25 x 10). Pieczemy w 180 stopniach około 1 godziny. Studzimy.
Polewamy lukrem i dowolnie ozdabiamy. Smacznego ;)