iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Babka Pinacolada

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Tym razem pyszna ucierana babeczka, w sam raz na ciepłe wieczory do mrożonej kawki. Do babki dodałam odrobinę likieru Pinacolada , likier ten dodała zwykłej babce wspaniały aromat i smak.

Babka Pinacolada

Składniki:

Babka Pinacolada

 

 

 

 

  • polewa cukier puder
  • likier Pinacolada

Sposób przygotowania:

Babka Pinacolada
Do miski malaksera wkładamy miękka margarynę i ucieramy ją z 1 szklanką cukru. Mąkę pszenna mieszamy z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną.

Do masy maślanej wbijamy 4 jajka i miksujemy dalej. Dodajemy likier - miksujemy. Na koniec wsypujemy mieszankę mąki i jeszcze chwile miksujemy.

Ciasto wlewamy do formy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika pieczemy 45 min w 180 stopniach. Po tym czasie babkę wyciągamy i studzimy.

Robimy lukier. Mieszamy cukier puder z likierem i polewamy babkę .

Tagi:

jajko jajka mak