Sposób przygotowania:
Babka Pinacolada
Do miski malaksera wkładamy miękka margarynę i ucieramy ją z 1 szklanką cukru. Mąkę pszenna mieszamy z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną.
Do masy maślanej wbijamy 4 jajka i miksujemy dalej. Dodajemy likier - miksujemy. Na koniec wsypujemy mieszankę mąki i jeszcze chwile miksujemy.
Ciasto wlewamy do formy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika pieczemy 45 min w 180 stopniach. Po tym czasie babkę wyciągamy i studzimy.
Robimy lukier. Mieszamy cukier puder z likierem i polewamy babkę .
Do masy maślanej wbijamy 4 jajka i miksujemy dalej. Dodajemy likier - miksujemy. Na koniec wsypujemy mieszankę mąki i jeszcze chwile miksujemy.
Ciasto wlewamy do formy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika pieczemy 45 min w 180 stopniach. Po tym czasie babkę wyciągamy i studzimy.
Robimy lukier. Mieszamy cukier puder z likierem i polewamy babkę .