Sposób przygotowania:
Babka z kaszy manny
Jajka roztrzepałam z cukrem, po czym miskę postawiłam na garnku z gorącą wodą i ubijałam, aż masa jajeczna będzie puszysta i zwiększy swoją objętość. Dalej ubijałam już jajka na blacie szafki, aż do ostygnięcia masy. Ciągle ubijając, wsypywałam powoli kaszę manną. Do ciasta dodałam cynamon i sól. Przełożyłam do formy natłuszczonej i wysypanej bułką tartą, wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200 st. na 30 min. Po tym czasie zagotowałam mleko z cukrem wanilinowym, polewam nim babkę i piekę jeszcze tak długo, aż babka wchłonie mleko. Ostudzoną babkę lukruję. Pod żadnym warunkiem nie można pozwolić na przypalenie się babki, jeśli tak się stanie, babka zamiast soczysta, będzie niczym "trociniak".