agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Babka po mojemu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Babka z bakaliami smakuje wybornie

Babka po mojemu

Składniki:

Babka po mojemu

 

Sposób przygotowania:

Babka po mojemu
Jajka sparzone ubić z cukrem- kryształem do uzyskania jednolitej i gładkiej masy, dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, rozpuszczone i ostudzone masło całość wymieszać dokładnie. Następnie posiekać bakalie w grubą kostkę i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piec 50-60 minut w nagrzanym piekarniku w temp. 180-190 stopni C. Po ostygnięciu można posypać cukrem pudrem lub polać polewą lub lukrem.

Tagi:

jajko jajka