Sposób przygotowania:
Babka puszek
Ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka. Ubijamy dalej i dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, aromat. Na końcu wlewamy oliwę. Około 3/4 ciasta wylewamy do natłuszczonej i oprószonej formy. Do pozostałej części ciasta dodajemy kakao, mieszamy i wylewamy na ciasto jasne. Pieczemy w temp. 180 stopni C. Polewamy lukrem lub posypujemy babką cukrem pudrem.
Gość
lena
Gość
lena
pieczemy 50-60 minut,ale najlepiej sprawdzić czy ciasto jest upieczone patyczkiem(patyczek suchy-ciasto gotowe):-)
skarb66
Sylwia019
walek
Gość
Henia
Paranoją jest to, że każda sunia może dodawać zjadliwe komentarze nie będąc zarejestrowanym użytkownikiem! Ponieważ takich komentarzy jest mnóstwo, myślę, że czas najwyższy coś z tym zrobić. Na żadnym innym portalu kulinarnym goście nie mogą dodawać komentarzy!Niech sie zarejestruje i dodaje swoje - lepsze przepisy! Pomylić się może kazdy.
Gość
anna144@
nie zgadzam sie ,własnie upiekłam tą babke i jest wyśmienita......
Henia
O, proszę, nastepny duzo wnoszący komentarz GOŚCIA!
andromeda10
azi186
azi186
booboo
andziarawicz
Milutka59
vi
alutkap
teresa_rm
smakosz 1988