kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Babka rodzynkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Babka rodzynkowa pyszne na wielkanocne :)

Babka rodzynkowa

Składniki:

Babka rodzynkowa

 

  • mąka 3 szklanki
  • cukier 1 szkl.
  • masło 1 kostka
  • jajka 5 całe
  • rodzynki 30 dag
  • mleko 1 szkl.
  • proszek do pieczenia 1 opakowanie
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • tłuszcz do wysmarowania formy

 

Sposób przygotowania:

Babka rodzynkowa
Masło utrzeć z cukrem, dodać cukier waniliowy, żółtka, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlać mleko, dodać rodzynki, wyrobić. Z białek ubić pianę i dodać do ciasta. Formę posmarować tłuszczem, napełnić masą i piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni C.

Tagi:

jajko jajka