Sposób przygotowania:
Babka serowa
3/4 margaryny utrzeć razem z cukrem wanilinowym, cukrem i dobrze wymieszać. Następnie wbić do tego jajka i dobrze ucierać na ciasto. Do masy dodawać powoi ser biały tłusty i dalej ucierać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, a w następnej kolejności dodać do ucieranej masy. Połówkę cytryny oraz pomarańczy dobrze wyparzyć, a następnie podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Do ucieranej masy dodać skórki z cytrusów. Formę posmarować resztką margaryny i nalać do niej ciasto. Babkę piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 50 minut. Upieczoną babkę dać do ostudzenia, a następnie posypać cukrem pudrem i można posypać jeszcze dla ozdoby skórką z cytryny. Babka serowa smakuje bardzo dobrze na deser z kawa. Smacznego!