Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Śmietankowa babka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Niezwykle mięciutka i puszysta babka,o lekko śmietanowym smaku.Możemy ją upiec gdy mamy ochotę na coś słodkiego.

Śmietankowa babka

Składniki:

Śmietankowa babka

 

Sposób przygotowania:

Śmietankowa babka
Masło z cukrem i cukrem waniliowym przekładamy do miski,następnie ucieramy na puszystą masę.Do utartej masy stopniowo wbijamy po 1 jajku i nadal ucieramy.Na koniec na przemian dodajemy śmietanę,mąkę pszenną ,mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.Dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 23 cm.Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni.Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Wystudzoną babkę oprószamy cukrem pudrem. 

Tagi:

jajko jajka