Sposób przygotowania:
Babka stracciatella
Masło z cukrem miksujemy do uzyskania puszystej masy.
Następnie dodajemy stopniowo jajka dalej miksując.
Dalej dodajemy suche składniki i mleko, mieszamy szpatułką do połączenia się składników.
Na koniec dodajemy startą na małych oczkach czekoladę.
Formę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia.
Wlewamy ciasto.Pieczemy 50-60 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach.
Upieczoną posypujemy pudrem lub dekorujemy według własnego uznania.
Smacznego ;)
Następnie dodajemy stopniowo jajka dalej miksując.
Dalej dodajemy suche składniki i mleko, mieszamy szpatułką do połączenia się składników.
Na koniec dodajemy startą na małych oczkach czekoladę.
Formę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia.
Wlewamy ciasto.Pieczemy 50-60 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach.
Upieczoną posypujemy pudrem lub dekorujemy według własnego uznania.
Smacznego ;)