Sposób przygotowania:
Babka trójkolorowa
Margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami na gładka masę. Dodaj proszek do pieczenia, ocet, olej i olejek waniliowy, ponownie utrzyj. Wsyp przesianą mąkę (odłóż jedną łyżkę), dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Na koniec dodaj pianę ubitą z białek, całość delikatnie wymieszaj. Podziel ciasto na 3 części. Do jednej dodaj łyżkę mąki, do drugiej łyżkę kakao, do trzeciej 1 szklanki maku. Do blachy wysmarowanej tłuszczem wyłóż białe ciasto, potem kakaowe, a na wierzch ciasto z makiem. Piecz ok. godzinę w temp. 180°C. Po upieczeniu wyjmij z formy po ok. 10 min. Ciasto posmaruj po całej powierzchni polewą czekoladową i udekoruj płatkami migdałowymi.