Sposób przygotowania:
Babka twarogowa
Jajka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę.
Do ubitej masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, śmietanę, twaróg i na koniec rozpuszczoną margarynę.
Wszystko dobrze wymieszać dodając bakalie.
Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy.
Włożyć do średnio nagrzanego piekarnika i piec około 60 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Rada;
Babkę można również polać polewą albo lukrem.
Do ubitej masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, śmietanę, twaróg i na koniec rozpuszczoną margarynę.
Wszystko dobrze wymieszać dodając bakalie.
Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy.
Włożyć do średnio nagrzanego piekarnika i piec około 60 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Rada;
Babkę można również polać polewą albo lukrem.
gusia1000