Babka ucierana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Masło z cukrem pudrem i skórką cytrynową utrzeć na pulchną masę. Stopniowo dodawać mąkę, żółtka oraz proszek do pieczenia. Ciągle

Babka ucierana

Składniki:

Babka ucierana

 

Sposób przygotowania:

Babka ucierana
Masło z cukrem pudrem i skórką cytrynową utrzeć na pulchną masę. Stopniowo dodawać mąkę, żółtka oraz proszek do pieczenia. Ciągle ucierając dodać śmietanę i ubita na sztywno pianę z białek. Formę do ciasta wysmarować tłuszczem i wysypać bułka tartą. Przełożyć masę do formy i piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni.

Po upieczeniu udekorować lukrem oraz posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko tarta jajka