iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Babka w trzech smakach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Babka prosta, smaczna i ładna.

Babka w trzech smakach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babka w trzech smakach

 

  • 25 dkg margaryny
  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 6 jajek
  • 5 łyżek mleka
  • 4 łyżki wiórek kokosowych
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Babka w trzech smakach
Miękką margarynę utrzeć z cukrem na gładki krem w trakcie ucierania dodawać na przemian przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, po jednym żółtku i mleko na koniec ucierania gładkie ciasto połączyć z ubitą pianą z białek. Formę do babki wysmarować tłuszczem i wysypać bułka tartą lub kaszką manną, podzielić na trzy części do jednej dodać kakao do drugiej wiórki kokosowe, a trzecią zostawić bez dodatków. Ciasto do formy wylać warstwami. Po upieczeniu polać lukrem lub tylko posypać cukrem pudrem.

Piec w temp. 170-180 st około 50 min
Babka w trzech smakach
ciasto do formy wyłożyć warstwami i piec
Babka w trzech smakach
po upieczeniu i wyjęciu z formy ciasto polać lukrem

Tagi:

jajko jajka