SUPERPRZEPIS

Babka wisniowo - smietankowa

         
ocena: 4/5 głosów: 5
Babka wisniowo - smietankowa Więcej zdjęć (3)

Bardzo smaczna długo utrzymuje sie świeżość babki

Składniki:

Babka wisniowo - smietankowa

 

 

  • 2 budynie śmietankowe

 

  • 1 budyń wiśniowy

 

  • szklanka cukru

 

  • 1.1/2 szklanki maki tortowej

 

  • 1 i 1/2 szklanki mleko skondensowane niesłodzone

 

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Babka wisniowo - smietankowa
wymieszałam mąkę z budyniem i z proszkiem do pieczenia. Żółtka utarłam z cukrem na puch. Nie przerywając ucierania dodałam na przemian rozpuszczona Kasię mleko skondensowane i mąkę wymieszaną z budyniem i proszkiem. Na końcu dodałam ubitą na pianę białka i delikatnie mieszałam całość. Wlałam do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej manną blachy i pieczemy w temperaturze 180°C przez około 45 minut.
Po lewe robimy szybko do garnuszka wkładamy margarynę z cukrem rozpuszczamy i dodajemy kakao i po chwili mam y polewę
Babka wisniowo - smietankowa
Upieczona bz polewy ale też bardzo apetycznie wygląda
Babka wisniowo - smietankowa
Przygotowujemy składniki do zrobienia babaki

Tagi:

mak