zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Babka z ananasem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

babka na szybko z ananasem

Babka z ananasem. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babka z ananasem.

 

  • 5 jajek
  • 1 szk cukru
  • 3/4 szk cukru
  • 1 duży cukier waniliowy
  • 1 szk mąki pszennej
  • 7 łyżeczek maki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 125 g margaryny
  • 7 plastrów ananasa z puszki
  • mąka do obtaczania
  • 2 łyżki grubego brązowego cukru
  • 1 łyżeczka miałkiego brązowego cukru
  • margaryna do wysmarowania formy
  • mąka do prószenia formy

Sposób przygotowania:

Babka z ananasem.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Margarynę stopić i wystudzić. Gdy jajka będą puszyste i białe wsypać przesiane przez sito mąki i proszek do pieczenia. Następnie w trakcie ubijania dodać schłodzoną margarynę. Wszystko wyrobić na jednolite ciasto. Tortownicę ( o śr. 23 cm ) wysmarować margaryną i poruszyć mąką. Wylać do tortownicy ciasto. Każdy kawałek ananasa obtoczyć w mace i ułożyć na cieście. Na koniec wierzch posypać grubym i miałkim cukrem. Babkę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 minut.
Babka z ananasem.
Wylać do tortownicy ciasto. Każdy kawałek ananasa obtoczyć w mace i ułożyć na cieście..
Babka z ananasem.
Na koniec wierzch posypać grubym i miałkim cukrem. Babkę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 minut..

Tagi:

jajko jajka mak