magdafer

magdafer

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

babka z bialek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszne ciasto do kawki......................................

babka z bialek

Składniki:

babka z bialek

 

  • 1 szklanka bialek-w zaleznosci od wielkosci jajka wychodzi ok 8 bialek
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki maki pszennej
  • 20 dkg margaryny bardzo miekkiej
  • olejek wedlug gustu
  • 1 lyzka kakao

Sposób przygotowania:

babka z bialek
bialka ubic z polowa cukru,margaryne utrzec z reszta cukru,dodac make,utrzec na puszysta mase,dodac olejek-ja przewaznie dodaje cytrynowy-do powstalej masy dodac ubite bialka i delikatnie wymieszac.Ciasto podzielic na dwie czesci,polowe wylac na blaszke do drugiej dodac kakao,wymieszac i wylac na biale ciasto,piec 35-45 minut w temp.ok 200 stopni